banner - divelife1

Maarsseveense Plassen (Utrecht)

Via het bandenrif kom je het volgende tegen: autobanden, diversen boten, autowrakken, koffiecorner, kraanhuis, apenkooi, tunnels, zeilboten, roeiboten, motorkruiser en 4 platforms op diverse dieptes). De Maarsseveense Plassen is aangelegd, omdat het een zandwinning is geweest voor de wijk Overvecht in Utrecht en er natuurlijk weinig groeide waardoor een zeer magere visstand was. Wekelijks wordt het bandenrif onderhouden en nu is er een waar paradijs gecreŽerd en is de visstand optimaal: zoetwaterkwalletjes, snoek, snoekbaars, paling, karper, Spaanse kreeft, Amerikaanse kreeft, donderpadjes, rietvoorn,... teveel om alle op te noemen. Ook de beplanting is welig gaan groeien tussen het bandenrif. Alle onderwaterpaden zijn voorzien van naamborden en vernoemd naar de mensen die eraan gewerkt hebben. Tevens kunt je nooit verdwalen, want als je op de naamborden “DC” volgt, dan komt altijd weer veilig in de haven aan.

In het water staan 3 platforms, namelijk:
- op circa 6 meter stahoogte, bodemdiepte 8 meter
- op circa. 10 meter stahoogte, bodemdiepte 11,5 meter
- op circa. 18 meter stahoogte, bodemdiepte 20 meter

Deze zijn te gebruiken voor de oefeningen voor de opleidingen. Je staat stevig op de platforms en je hebt geen last van opdwarrelend stof.

Via de nieuwe steiger en trap kan men makkelijk de Maarsseveense Plassen in- en uitlopen met duikuitrusting. Het is een brede trap van ongeveer 2 meter breed, inclusief leuning. Op de steiger ligt een PVC-pijp waarover men de rol achterover te water gaan kan oefenen.